Η διατροφολόγος - διαιτολόγος Ελένη Ξυλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Διατροφή & Διαιτολογία (BSc) στο ΑΤΕΙ Θεσ/κης με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας – NCFED
Αθλήτρια στην κολύμβηση από νεαρή ηλικία με Πανελλήνιες διακρίσεις μετέπειτα στο πένταθλο είναι διαιτολόγος σε αθλητικές ομάδες στίβου, Πάλης, κολύμβησης, κ.α
Από το 2008 εργάστηκε ως διαιτολόγος σε ιατρικό κέντρο σε συνεργασία με παθολόγο.
Συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα το 2009 από το Χαροκόπειο πανεπιστήμιο που αφορούσε την Αξιολόγηση δεικτών και διατροφική συμπεριφορά σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 10-12 ετών.
Από το 2012 διατηρεί διαιτολογικό γραφείο με ειδικότητα Διατροφικές Διαταραχές σε άτομα με νευρική ανορεξία κ νευρική βουλιμία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Ήδη από τα χρόνια των σπουδών της παρακολουθεί και συμμετέχει σε παγκόσμια εκπαιδευτικά συνέδρια και σεμινάρια και workshops σε θέματα διατροφής, όπως διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων αλλά και ιατρικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που αναφέρονται σε παθήσεις που απαιτούν παρακολούθηση, όπως: Καρδιολογίας, Διαβητολογίας, Θυρεοειδούς, παιδική παχυσαρκία κ.α.